Gezondheid

RAWFOOD-SUPERFOODS HOE GEZOND IS DAT?

 

Waarom zou je rauw plantaardig voedsel eten? Volgens rawfoodies wordt Rawfood ook wel "levende voeding" genoemd en eet je deze voeding als een medicijn voor je lichaam in plaats van maag te vullen. Bakken en braden van voedsel komt bij deze manier van eten niet aan de orde. Het is overgewaaid vanuit Amerika en wordt vaak toegepast om af te vallen.

 

In hoeverre is rauwe plantaardige voeding goed voor de mens en wat zijn hier de uitwerkingen van? Raw Food - Superfoods Raw Food is meestal biologisch en zeker niet genetisch gemanipuleerd voedsel dat niet hoger wordt verhit dan eigen lichaamstemperatuur uiterlijk tot rond de 40 graden. Hierdoor blijven vitaminen, enzymen en mineralen aanwezig en blijft de smaak behouden. Het "leven" in de voeding blijft behouden en dat is gezond voor je lichaam.

Onder levende voeding wordt verstaan; * groente * fruit * noten * zaden * kiemen * tarwegras

Alles wat je uit de grond haalt, of van bomen en struiken plukt en zo kan eten dus, dat is levend voedsel. Doordat je de spruit, het leven in de voeding niet doodkookt behoudt je de enzymen en mineralen. Dit is goed voor het immuunsysteem van je lichaam en kan je lichaam sneller herstellen van ziekten en krijg je meer energie. De bron van aminozuren zitten in planten en deze aminozuren zijn nodig om het eiwit gehalte in het lichaam op pijl te houden. Voedsel die 8 aminozuren bevatten zijn; * aubergine * tomaten * boerenkool * noten * tarwegras * pompoen * mais * witlof * bananen * kool

Van vers fruit kun je meer binnen krijgen door er verse smoothies van te maken of van groenten kun je soort groentenpuree maken, erg lekker trouwens. Beide een heel goede manier om met rawfood te starten. Met rauwe afwisselende plantaardige voeding voeding krijg je de juiste bouwstoffen binnen en ben je sneller verzadigd.(minder trek in eten of tussendoortjes) Hierdoor val je eerder af en blijf je uiteindelijk goed op gewicht. In Amerika is het rawfood-dieet al jaren zeer populair.

 

 

 

 

koop superfoods voordeling online

 

Wat is raw Super Food

Voedsel wordt tegenwoordig erg industrieel verbouwd en geoogst waardoor er veel voedingsstoffen verloren gaan, daardoor hebben veel mensen hebben een tekort aan voedingsstoffen in het bloed hetgeen kan leiden tot een zwak immuunsysteem en daardoor allerlei (chronische) ziektes. Het herstellen van het lichaam wordt daardoor veel moeilijker. Het gaat er bij superfood niet alleen om wat je inneemt maar zeker ook wat je lichaam opneemt. Er zijn zoveel kruiden en voedingsstoffen in de natuur die zo allesomvattend zijn, verrijkt door veel zonlicht en daardoor meer nutrienten bevatten waardoor het superfood wordt genoemd. Deze natuurlijke voedingsbronnen zouden we dagelijks moeten nemen om onze tekorten op te heffen.

 

De oorsprong voor rauwkost en geen vlees en zuivel voor zieke en zwakke mensen kwam van Kristine Nolfi (1881-1957) en van de Zwitserse arts Bircher Benner (1867 - 1939), (ook de man die muesli heeft bedacht). Zij toonden wetenschappelijk aan dat zieke en zwakke mensen geen vlees moesten nemen maar moesten genezen van rauwe plantaardige voeding. Beiden startte een sanatorium. Bircher heeft zijn onderzoek puur gericht op de zieke mensen die genazen met rauwkost. Voor de gezonde mensen raadt Bircher Benner aan om 50% rauw voedsel en 50% gekookt voedsel te eten. De echte hype voor rauw plantaardig voedsel is over komen waaien vanuit Amerika. Veel mensen met overgewicht gingen zich afzetten tegen de fastfood ketens. De rawfood-superfoods restaurants kwamen en komen daar als paddenstoelen uit de grond.


.